Partnerji

Projektni partnerji

HI-FI VIDEOSTUDIO, d.o.o.
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1986, televizijski program TV AS pa deluje od leta 1992.
Televizija AS je televizija posebnega pomena v RS Sloveniji in ima status nepridobitnega televizijskega programa. Kot prepoznaven televizijski medij si HI-FI Videostudio, d.o.o., prizadeva kvalitetno informirati, osveščati, izobraževati in obveščati regionalno prebivalstvo ter s tem spodbujati in usmerjati gospodarski razvoj regije. Na ta način želi vplivati na izboljšanje življenjske ravni prebivalstva. S spremljanjem in poročanjem o dogajanju v Pomurju in čez mejo TV AS pomurskim gledalcem omogoča kakovosten in kontinuiteten vpogled v dogajanje v regiji in bližnji okolici.

 

JAVNI ZAVOD KRAJINSKI PARK GORIČKO

Krajinski park Goričko je bil ustanovljen 9. oktobra 2003 in je sestavni del trideželnega krajinskega parka Goričko-Örseg-Raab. Javni zavod Krajinski park Goričko upravlja z zavarovanim območjem narave na območju, velikem 462 km2, ter z območjem Nature 2000 na 96 % površine parka. Naloge zavoda so ohranjanje biotske raznovrstnosti in krajinske pestrosti, ter vzpodbujanje trajnostnega razvoja, vzdrževanje naravnih vrednot in ozaveščanje prebivalcev in obiskovalcev parka preko doživljajskega vodenja. Trudimo se ohranjati naravo z ljudmi, za ljudi, zato, da bodo prihodnji rodovi lahko občudovali in gospodarili bolje: z razumevanjem in v skladu z naravnimi zakoni.


GOTTHARD TV
Gotthard TV je začela delovati leta 1994, takrat še kot mestna televizija. Pripravljajo oddaje za gledalce v Monoštru, v Csörötneku, Magyarlaku in Rábagyarmatu. Posredujejo jih tudi ostalim televizijskim postajam. Poleg priprav televizijskih oddaj izvajajo tudi resno storitveno dejavnost. Gotthard TV povezuje ne samo ljudi, temveč tudi narodnosti, saj deluje na območju madžarsko-slovensko-avstrijske tromeje, kjer živi več narodnih skupnosti. Cilj sodelovanja v evropskem projektu je priprava oddaj, namenjenih tudi porabskim Slovencem, s povezavo do treh naselij, kjer živi manjšina.


ZVEZA SLOVENCEV NA MADŽARSKEM
Zveza Slovencev na Madžarskem je bila ustanovljena leta 1990. Z njeno ustanovitvijo so Slovenci na Madžarskem dobili prvo krovno, neodvisno organizacijo. Cilj zveze je izboljšati položaj skupnosti, obogatiti kulturno dejavnost, ohraniti kulturno dediščino, z izhajanjem časopisa Porabje in delovanjem slovenskega Radia Monošter ohranjati materin jezik, tekoče informirati svoje rojake in krepiti slovensko narodno zavest.

Novice

Vulkanija vabi

Vulkanija vabi

1. 3. 2016

Dragi obiskovalci, krtek Oli vas že nestrpno pričakuje.

Več
10. jesenski bazar na gradu Grad

10. jesenski bazar na gradu Grad

3. 9. 2015

Prodajna razstava izdelkov domače obrti in dejavnosti/ promocija Kolektivne blagovne znamke Krajinsk ...

Več
Krajinski park Goričko na 53. mednarodno-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni

Krajinski park Goričko na 53. mednarodno-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni

22. 8. 2015

Danes, 22.8. 2015 se začenja 53. mednarodni kmetijsko živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni.

Več

Izredna seja sveta JZKPG

27. 7. 2015

V petek, 24. julija je na gradu grad potekala izredna seja sveta Javnega zavoda Krajinski park Gorič ...

Več

Gorički travniki - nova spletna podstran

25. 6. 2015

Več
Vse novice